dilluns, 7 de desembre del 2009

WEBQUEST



















Us preguntareu que és una WebQuest doncs bé, és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.


Una experiència a l'aula que he trobat de webquest, és la iniciativa d'una escola situada al barri de drassanes, on els infants esdeven periodistes tot realitzant un programa de ràdio com a conseqüència de l'impacte del periodisme digital sobre la forma en la qual consumim i distribuim la informació, és el canvi més fonamental que la comunicació i la cultura han viscut les dues darreres dècades. Internet ha canviat el món, també i sobretot, de la informació i el coneixement. L'educació ha viscut amb una especial intensitat l'emergència del periodisme digital, precisament pel fet que les generacions més joves són les protagonistes principals dels canvis en els hàbits informatius i de gestió del coneixement.
Per això, aquest canvi no només no ha acabat sinó que s'accelera de la mà de la nova televisió .

Les Jornades de Periodisme Digital a l'Escola el que pretenen és precisament analitzar, què està passant en el món de la comunicació i com això, impacta en el procés educatiu. Els nostres infants avui reben dels mitjans de comunicació un tant per cent d'informació i coneixement superior al que mai abans havien rebut. I creix. Si el present és ja digital el futur ho serà molt més encara i l'escola, per tant, ha de saber com usar les eines del periodisme digital per a millorar la seva pròpia qualitat, per a aconseguir una gestió del coneixement millor i més adequada a la realitat de les joves generacions.
En aquest particular programa de ràdio analitzen els infants: l'educació d'abans i d'ara, els jocs infantils d'abans i ara, realitzen entrevistes, reciten contes, rodolins, ensenyen música popular,...
Una inicitiava molt interesant per potenciar el esperit d'investigació i recerca dels nens, aprendre a partir d'uns reptes, motivacions, adquirir autonomia, iniciativa, una sèrie de coneixements...

link de l'exeperiencia de l'escola drassanes: http://www.xtec.es/ceipdrassanes/radio.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada