dilluns, 7 de desembre del 2009

PROJECTE TELEMÀTIC


El projecte telemàtic que he escogit és:

L'INTERCONTE ESCRIVIM, UN CONTE TELEMÀTIC:

És un projecte telemàtic que consisteix en una activitat que dona suport a la tasca del docent, posant en contacte a l'alumnat de cicle inicial de diverses escoles per treballar la lectura i l'escriptura tot utlitzant les tecnologies de la informnació i la comunicació.

Una escola comença el conte, i desprès l'envia a les escoles del seu grup, i aquestes ho llegiran, hi continuaran i aixi succesivament. La part del conte que es redacti haura d'anar acompanyada d'il·lustracions. El missatges de correu electronic ha de indetificar correctament el tutor tutora, el tema, el grup-classe i es sifgni amb els noms i cognoms.

A partir del treball realitzat pels/les alumnes s'obtindran dues presentacions diferents del mateix conte: el conte escrit (format pel text i la il·lustració) i el conte en imatges (format només per les il·lustracions ordenades d'acord amb l'argument del conte).
Però, evidentment hi ha un treball previ a l'aula abans de realitzar l'activitat discussió amb el grup classe sobre la creació de textos, dibuixos, la lectura dels missatges d'altres escoles,...
Els objectius d'aquesta activitat són:
- Potenciar l'intercanvi d'experiències entre l'alumnat de diverses escoles.
- Fomentar la motivació per a la lectura i l'escriptura.
- Introduir l'alumnat en les tecnologies de la informació
- Aconseguir que l'alumnat se senti solidari d'un projecte comú amb d'altres nens i nenes
- Introduir el professorat en la utilització d'eines telemàtiques senzilles per enviar, rebre i consultar informació.

És una iniciativa molt interessant per potenciar la creativitat, imaginació dels nens, també adquereixen destreza en la lecto-escriptura, una sèrie de vocabulari, inicita a l'acte comunicatiu...d'una manera dinamica, lúdica amb l'utilització dels recursos tecnològics.

LINK DE LA WEB DEL PROJECTE: http://www.xtec.es/gt/interconte/int0708/partmestres/02quees.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada