dijous, 10 de desembre del 2009

VISITA A CAN MARTINET



















L'escola Martinet és un centre públic, de dues línies, creat el curs 2003-04, situada al barri de Can Mas de Ripollet. Com escola pública, té un marc d'actuació que ve determinat pel Departament d'educació i que permet definir el projecte pedagògic. El `projecte es vertebra en quatre eixos:
- concepte de comunitat.
- el benestar entés en totes les seves diemnsions
- Diàleg amb l'entorn
- Un nou sentit al coneixement.


Els pares acompanyen els fills fins el aula. I si volen es poden quedar una estona, el que volguin.
l'aprenentatge és molt de relacions humanes, complicitat. L'escola està plantejada com una comunitat, té en comú una estructura familiar amb l'escola. Estructura centre el més familiar possible. En el vestíbul de l'escola es converteix en una sala d'exposions cada determinat temps és mostra, s'exposa la obra d'un aritsta, en aquesta ocasió l'exposició era de fotografies d'arreu del món. Dialeg amb l'entron sentiment de pertinença. Centre obert al barri, no només és un servei funció interna i externa.
És una escola que va néixer el curs 2003-2004, va ser un projecte de 9 educadors. Era una escola que en un principi no tenia edifici, tenia 2 grups de nens de 3 anys que els van portar a 2 centres públics mentre l'escola es construia. I axí poc a poc va anar neixent el projecte, més endavant va construir-se l'edifici d'infantil, es va constituir un AMPA,... És una escola que té dos linies, que estan divides en comunitats, a cada comunitat de vida i conflueixen diferents persones (profes, pares, nens...) garantir un benestar un acolliment. Gestió personalitzada i propera. Comunitat de petits de 3-5 anys. Comunitat dels mitjans de primer a cinquè de primària i la comunitat de grans de 9 a 10 anys. Cada comunitat té els seus propis espais i serveis.
Per a cada nivell hi ha un mestre de referència. Hi trobem a l'escola un espai familiar disponible tot el dia per a les families ( tertulies, cafés...)
No utlilitzen llibres de text. El mestre escolta molt a l'infant per aprendre a l'escola l'infant ha d'estar bé, el benestar és imprescindible per créixer, aprendre física, emocional. cognitivament. Donen un sentit al coneixement com aprenen. donar oportunitats.
Aqui un link d'un blog de l'escola sobre totes aquelles activitats que fan: http://images.google.es/imgres?imgurl=http://blocs.xtec.cat/escolamartinet/files/2009/10/21.jpg&imgrefurl=http://blocs.xtec.cat/escolamartinet/&usg=__tnLo1a_SFXhsMenH4E4I9ibzkWk=&h=2033&w=1525&sz=571&hl=es&start=1&um=1&tbnid=a81DZp2dW2_vWM:&tbnh=150&tbnw=113&prev=/images%3Fq%3Descola%2Bmartinet%26hl%3Des%26rlz%3D1R2ADBF_es%26sa%3DN%26um%3D1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada