dijous, 24 de desembre del 2009

Que m'han dius de la notícia?


Aquestes últimes setmanes a les sesions de seminari entre moltes altres activitats hem tornat a tractar l'actualitat edcuativa però aquest cop amb algunes variants. Primer, teníem que buscar una notícia que parlés sobre algun aspecte rellevant del món de l'educació, analitzar-la i observar el tractament de la mateixa notícia en altres diaris.L'exposició aquest cop tenia una durada determinada no més de 10 minuts. I tampoc hi havia estona per debatre i compartir opinons sobre la noticia, tot i que hi havia un moment per reflexioanr sobre la feina feta i auto avaluar-nos.

La primera notícia que es va tractar portava com a titular "La FP de grado medio dará acceso a un Bachillerato de un solo curso" que van exposar i analitzar els meus companys Núria i Jordi.
Aquesta notícia ens parla sobre un altre alternativa posible camí per accedir a la universitat o a un cicle de formació professional de grau superior que consisteix en poder treure's el títol de Batxillerat en un sol curs aprofundint en una sèrie de comeptencies desprès d'un grau mig de formació professional per posteriorment cursar un cicle de formació profesional de grau superior i accedir la universitat es tindrà dret a la convalidació de 30 credits sempre que la carrera que es volgui cursar estigui relacionada amb el cicle realitzat. D'aquesta manera es preten millorar el rendiment escolar, i disminuir l'abandonament i fracás escolar.
És una manera de donar més oportunitats a tots els estudiants perquè tinguin la possibilitat de formar-se i que encara que molt joves es trobin perduts sense saber que fe, desmotivats que vegin que tenem tot un ventall de camins i possibilitats per tenir una formació, un ofici. S'obren tot un camí d'oportunitats per a tot tipus d'estudiants.
Una altre notícia educativa que aquest cop els meus companys Miquel i Javi van tractar va ser la següent "Avaluació i retribucions del professors". On s'exposava la postura del secretari de Polítiques Educatives de la Conselleria d’Educació, Francesc Colomé, va defensar el fet de que un docent és pugui autovaluar per poder fer marxa enrrere rectificar o millorar aquelles coses en les que manca per ser un bon professional i estar en cpnstnat renovació, sempre formant-se en noves metodologies. Per això, aquesta inciativa d'avaluar els centres educatius i la millora de les retribucions dependrà d'aquestes avaluacions.
Fet que permetrà avaluar el funcionament dels centres educatius almenys una vegada cada quatre anys. L’informe que s’elabori per part dels serveis d’Inspecció mesurarà el compliment dels objectius fixats a partir de diferents paràmetres, com ara els rendiments de l’alumnat, la satisfacció de les famílies, l’absentisme, la cohesió social o bé el treball de l’equip directiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada