diumenge, 27 de desembre del 2009

Què m'han dius de la notícia?


En una altra sessió fent referència a l'actualitat educativa les meves companyes Elena i Carol van comentar articles referents a l'educació sexual. I l'última refèrencia a actulitat educativa va recaure amb els meus companys Marc i Sergi i ens van exposar la notícia que feia referència a si la utilització de la informàtica.
La majoria dels espanyols considera que té mancances en educació sexual i hagués desitjat un ensenyament més profund en temes com l'anticoncepció i els aspectes emocionals del sexe, segons es desprèn de la IV Fase del 'Informe Durex de Benestar Sexual'.

L'estudi, realitzat entre 1.000 persones, determina que un 55% dels espanyols hauria desitjat aprendre més sobre els aspectes emocionals del sexe, un 44% sobre les relacions en general, un 41% sobre les malalties de transmissió sexual i un 38% sobre la identitat sexual.

Dels enquestats que creuen que han rebut prou informació sexual, en l'actualitat un 65% han assolit el benestar sexual i un 56% estan satisfets amb la seva vida sexual. Segons la doctora Francisca Molero, experta en salut sexual, la informació sobre com funciona el cos humà i la seva resposta sexual, "fa que es tingui menys por al desconegut i que disminueixin creences errònies que poden generar disfuncions i comportaments poc responsables".

Els joves, els més descontents

Si bé un 76% d'espanyols enquestats pensa que hi ha prou informació disponible per gaudir d'una vida sexual plena, una quarta part, el 24%, creu que no hi ha prou assessorament, en particular els compresos entre els 16 i 24 anys, dels que el 31% afirma necessitar més i sentir-se abandonat.

Menys d'un terç dels espanyols (26%) diu que ha rebut com a part de l'ensenyament a l'escola informació sobre els aspectes emocionals del sexe, que inclouen l'amor, el respecte, el compartir i donar plaer a la parella. De la resta, el 53% declara que li hauria agradat que l'escola hagués incidit més en aspectes emotius, exactament el mateix que anhelen un 54% dels americans, el 55% dels francesos i el 60% dels britànics, per citar només alguns.

Però no són només els aspectes emocionals són els que, segons el parer dels enquestats, sembla faltar a l'educació sexual a l'escola, ja que gairebé la meitat dels que han rebut aquest tipus de formació (52%) diuen no haver après " res "sobre l'anticoncepció i un 48% afirma que no els van ensenyar" res "sobre les malalties de transmissió sexual.
Com a consequència l'abortament a augmentat un 10% i supera el 112.000 casos en un any.
Per altra banda, el fet d'utilitzar el ordiandors no està demostrat que causin determinats problemes en la vista (miopia, asticmatisme...) s'esta investigant però encara no s'ha trobat cap causa rellevant que ho demostri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada