dijous, 24 de desembre del 2009

Què m'han dius de la notícia?





















Contiuem recercant en diaris notícies i aquest cop les meves companyes Cristina i Marta ens han exposat la notícia que fa referència al "El fracàs escolar a Espanya".
El fracás escolar el nostre país a augmentat en els últims anys sobretot en l'educació obligatòria secundària l'ESO.Les comunitats autònomes que tenen un índex més elevat de fracás escolar són la comunitat valenciana, Balears, Andalusia i Canaries. A Catalunya el fracás escolar va baixar un 20% en l'any 2008. La notícia també parla sobre si el fracás escolar és qüestió de sexe ja que, el 80% dels alumnes conflictius són nois, els nois estudien una mitjana setmanal de 3 hores i les noies 8, un 36% dels nois surten del sistema escolar sense haver acabat l'ESO, el pocentatge de llicenciatures rebuts per les dones és d'un 61%...
Espanya és el tercer paìs d'Europa en fracàs escolar.

Una altre notícia que s'ha analitzat a càrrec meu i dels meus companys Alvar i Anna, és la que porta per titular "Estrasburgo declara el crucifijo en las aulas una violación de la libertad". El tribunal Europeu dels Drets Humans de Estrasburg (França) ha declarat que la presencia dels crucifix a les aules, és una violació dels drets dels pares per educar els seus fills segons unes ideologies determinades. i de la llibertat de religió dels alumnes. Una ciutadana italiana va demanar a l'institut on estudiaven els seus fills que traguessin les creus o símbols religiosos de la classe, després de molt intents sense aconseguir res en els tribunals italians va decidir recòrrer a la cort europea dels dret de l'home. El govern italià haurà de pagar una indemnització de 5.000 euros per danys morals.Berlusconi esta disposat a recorrer aquesta sentència, i molts politics també van criticar aquesta sentencia. Per altra banda, l'Obispat diu que la sentencia és irresponsable.I que el simbol de la creu, en canvi, deu entendre's com el record del que li succeix a l'home quan no es respecta la justícia, i el valor de donar gracias, de ser agraït, com va fer Jesucrist. Per contra el Vaticà no realitzà cap tipus de declaració al respecte.
En un altre diari, l'Avui és destaca també un cas que va succeir Espanya a Valladolid on un jutge també va obligar a treure la creu d'una escola pública de la ciutat i això va obrir un fort debat mediàtic.
Els símbols religiosos penso que formen part de la nostra cultura, és un fet cultural, històric.El fet de tenir un crucifix en una aula no vol dir que t'estiguin inculcant o encaminant a una determinada ideologia i trencant així tot tipus de llibertat ideològica. És bo que un infant entigui i conegui el significat d'aquest símbol la seva història, que s'hi amaga darrere. No te res havere en ser catòlic o ateu. És un fet cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada