dissabte, 26 de desembre del 2009

Parlem de Territori


Desprès d'enfrontant-se a un públic debatent i recitant també ens vam tenir que posar en pràctica els nostres recursos com a oradors en una exposició oral.
El tema era, un tema molt ampli i extens, era "Territori". Una exposició que s'havia de fer en parelles. En el meu cas la Rut i jo vam triar la cultura Andalusa per dur a terme la nostra exposició. Un tema que ens semblava molt interesent però alhora d'aprofundir ens vam donar compte que era una tema molt extens. I vam seleccionar allò més destacat i important per donar a conèixer en grans trets aquesta cultura ja que disposavem de 6 minuts per fer la nostra exposició. Vam parlar de la cultura Andalusa tot diferenciant uns parametres art, literatura, música, dansa i festivitats. Amb aquesta exposició volem deixar constància de que Andalusia és una regió rica en art i festes, per on han passat diferents pobles i civilitzacions que amb el temps han anat conformant una identitat particular fins a esdevenir l’Andalusia actual.

Andalusia ha tingut sempre un ventall important de grans artistes començant per l'arquitectura on vàrem destacar monuments arquitectònics com l'Alhambra, la Giralda i la Mesquita de Córdoba.En quant escultura a Pedro Millán i la seva escultura Llantos sobre Cristo Muerto. En la Pintura destacar a Picasso i Velazquez, en la literatura a Garcia Lorca, Antonio Machado i Rafael Alberti. En l'àmbit de la música i dansa el flamenc que és un gènere de música i dansa que es va originar i desenvolupar a Andalusiaa partir del segle XV i a tots d'artistes destacats en aquest àmbit. I per últim fent refèrencia a les festes destacar la Setmana Santa, la Feria de Abril i el Rocio.
Les temàtiques d'aquestes exposicions a estat mot divers des de el barri del raval, els animals mamifers, el mur de Berlin, el poble d'Argentona fins el llengutge de signes, la cultura celtica, les festes populars,etc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada