dimecres, 9 de desembre del 2009

El museu de la xocolata ..MMMM






















Com activitat cultural educativa vaig visitar el museu de Xocolata on hi trobem diverses i variades activitats per els infants.

El museu de la xocolata:
Activitats
El Museu de la Xocolata, en la seva voluntat de difondre i promoure la cultura del cacau i la xocolata, organitza de forma periòdica diferents activitats orientades a tots els públics: activitats setmanals per a grups escolars, tallers permanents per al públic infantil i adult en cap de setmana,celebració de festes
Activitats trimestrals:
Cada trimestre el Museu de la Xocolata ofereix un programa d’activitats orientat als diferents tipusde públic amb l’objectiu d’entrellaçar cultura i xocolata. Es tracta d'activitats interessants per la seva originalitat, creativitat i nivell de qualitat, aportant dinamisme i innovació al conjunt del Museu.
Entre aquestes activitats destaquen les nits d’estiu al Museu amb concerts de jazz,
espectacles de màgia i teatre, balls o música clàssica.
Altres activitats que s’han realitzat amb èxit al Museu són recitals de poesia,cinema, concursos de fotografia, tallers de maquillatge facial, etc.I com a entitat estretament vinculada al món de la pastisseria, organitza aniversari, activitats trimestrals, exposicions temporals...
Altres acitivitats que es fan en el museu per infants són: Crearem una figura de xocolata a partir de l’explicació de l’origen, característiques i la manipulació de la xocolata, Serem els protagonistes d’una història fabulosa que ens traslladarà als antics pobles maies, passant per les luxoses corts europees i prenent com a fil conductor l’evolució d’un producte tan fascinant com la xocolata, Aprendrem les nocions bàsiques de la pastisseria per elaborar els nostres postres...entre d'altres.
El Museu de la Xocolata de Barcelona

El Museu de la Xocolata de Barcelona és, sense dubte, el museu més dolç de la ciutat comtal. Es va inaugurar l'any 2000 i constitueix el primer equipament d'aquestes característiques a Catalunya.
En els vuit anys que porta en funcionament, el Museu de la Xocolata de Barcelona s'ha consolidat dins l'oferta cultural de Barcelona i és un dels museus més visitats de la ciutat. Des de la seva inauguració ha rebut 445.000 visites i l'any 2007,
92.000 persones van visitar el museu.
Un dels objectius del museu és connectar la seva activitat amb l'oferta cultural que ofereix una ciutat com Barcelona i apostarper activitats per a tota la família, especialment per als méspetits, que entrellacen cultura i xocolata, presentant-la més enllà de la seva dimensió de producte alimentari.
El Museu de la Xocolata és una iniciativa del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona emmarcada dins la seva voluntat d'innovar i modernitzar el sector a partir de la tradició de la pastisseria.

A més, gràcies al projecte del museu es pretén presentar la xocolata més enllà
de la seva dimensió de producte alimentari, tot proposant un passeig pels seus orígens, valorsimbòlic i econòmic en el món precolombí, l'arribada a Europa i la seva difusió com un element exòtic amb propietats medicinals i d'alt valor nutritiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada