dijous, 10 de desembre del 2009

Conferència en el Cibernàrium


Us preguntareu que és el Cibernàrium? És l'espai on formar-te i crèxer amb internet. Descobrir les noves oportunitats de desenvolupament personal i professional que t'ofereixen les noves tecnologies mitjançant tot un seguit de cursos, tallers gratuits de curta durada per decobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. En l'espai d'empresa a consequència de l'impacte d'internet en els negocis i en l'acitivitat professional hi han tot un seguit d'activitats per a aprendre noves maneres d'utilitzar la Xarxa a fi de millorar l'eficiència i la productivitat: metodologies, tendències i aplicacions. Per altra banda, et permet conèixer programes que et permeten crear les teves pàgines en internet i pràctica amb eines i aplicacions múltimedia. Acitivitats per potenciar la teva creativitat a la Xarxa.També hi trobem sales de navegació uns espais on es pot accidir a audiovisuals sobre les noves tecnologies, cursets d'autoformació, simuladors...Les activitats del cibernàrium estan reconegudes com a crèdits de lliure elecció per la UAB.

En l'auditori del Cibernàrium dos mestes de periodisme de la universitat Autonoma de Barcelona ens van oferir una conferències sobre la web 2.0i l'ús de les noves tecnologies. Primer en van fer un test sobre la coneixença de diferents aplicaicons, recursos, eines que trobem per la xarxa amb els items si coneic i utilitzo o no. El percentatge sobre la desconeixença de determinats programes, recursos va ser elevat i això demostra que tot i està immersos en l'era tecnològica encara avui dia som uns grans desconeguts d'aquests recursos que les TIC ens ofereixen.
La WEB 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisament una tecnologia. Es tracta d'aplicacions que generin col·laboració i de serveis que reemplacin les aplicacions d'escriptori. És una etapa que ha definit nous projectes en Internet i està preocupant-se per brindar millors solucions per a l'usuari final. Molts asseguren que hem descobert el que era l'Internet, uns altres parlen de inversions, però la realitat és que l'evolució natural del mitjà realment ha proposat coses més interessants. I és que quan el web va iniciar, ens trobàvem en un entorn estàtic, amb pàgines en HTML que sofrien poques actualitzacions i no tenien interacció amb l'usuari. Constantment estaven sorgint noves aplicacions i llocs amb sorprenents funcionalitats. I així es va donar la pauta per a la Web 2.0 conference que arrenca en el 2004 i avui dia es realitza anualment en San Francisco, amb esdeveniments addicionals utilitzant la marca en altres països. El Web 2.0 no és precisament una tecnologia, sinó és l'actitud amb la qual hem de treballar per a desenvolupar en Internet.
Per finalitzar la conferència va haver-hi un debat per fer-nos reflexionar sobre aquestaq temàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada