dimarts, 1 de desembre del 2009

ACTUALITAT EDUCATIVA


Aquesta setmana les notícies més revellants d'educació triades pels meus companys han estat:

1. La comunitat puja un 6% el pressupost per educació concertada i baixa un 3,3% la pública.
2.El ministre d'educació diu que es partidari de la educació integral en els centres.
3.Dos nous projectes educatius per millorar la transició de l'escola al món laboral.
4.El govern inicita a la Generalitat a retocar la LEC.

entre d'altres...


La notícia que vam debatre va ser la que fa referència a un judici cap un professor per haver castigat a l'alumne com a consequència de que l'alumna no feia els deures i el mestre li fa copiar 100 vegades faré els deures i la alumna no ho fa al final de la classe no li entega la copia i la castiga. Els pares de la nena sense prèvuament parlar amb el mestre o l'equip directiu de l'escola posen una denuncia a la conselleria d'educació tot i que encara no s'ha dictaminant sentència s'ha de pagar una multa de 1000 euros per maltrament.

Ens van fer els companys unes preguntes per dirigir el debat: metodologia del càstig, la credibilitat del mestre seguirà patent, mesures contra els comportaments paterns.

Majoritàriament tothom es va posicionar a favor del mestre, el mestre ha de inculcar una certa displina en els infants i aquests acatar unes normes. No pot ser de que es pugui fer el es volgui, estigui bé o malament. Com un nen fa una malifeta, no fa els deures, el seu comportament no és el correcte, s'ha de ensenyar que no ha fet bé perquè ho aprengui i no torni a fer més. Els deures és una responsabilitat de cada nen que sap que cada dia a de fer unes tasques escolars i s'hi no ho fa doncs el professor li pot posar un punt negatiu, feina extra,...i d'aquesta manera farà més sovint els deures. Al menys s'ha d'inculcar una disciplina sinó el dia de demà en el món laboral que farán aquests nens? no aniran a treballar quan els hi vingui de gust, arribaran a la feina a l'hora que volguin,...quina classe d'homes seran? quina societat es construirà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada