dijous, 24 de desembre del 2009

Va de mestres



Una carta pels mestres que comencen. És un llibre a partir de cartes dirigides a futurs mestres per ajudar-los mitjançant exemples tot de situacions en les que es poden trobar en la quotidianitat del seu ofici. Al llarg del llibre es defensa que l'ofici de ser mestre és vocació, ja que l'has de viure, sentir per realitzar adequadament i satisfactoriament la teva tasca.
En llibre també es realitza una descripció de com ha de ser un educador, les maneres maneres d'intervenir en les diferents situacions en les que es pugui trobar.
Tenint clar que l'educador és un guia, un acompanyant per a l'infant, en e lseu procés d'aprenentatge, d'acollir els nens i nens en la seva iniciació en la vida i a poder-se fer un lloc en aquest món en el qual viuen. Un mestre atent sol·licid a les necesitats dels infants. També és tracta el tema de la diversitat cultural que cada vegada hi ha més, i per tant l'escola s'ha d'adaptar aquesta nova situació.
Cal destacar també la originalitat dels exemples que posa de pel.lícules, oficis...per fer la comparativa amb el fet de ser mestre.
Et va reviure situacións que com estudiant potser has viscut o refelxionar sobre tematiques que potser ni havies pensat. És un bon recurs per acabar d'entendre tot el que implica el ser mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada