dimecres, 18 de novembre del 2009

Mirem revistes d'educació



Una altre activitat que vam realitzar a seminari és la d'analitzar una sèrie de revistes educatives per parelles i desprès explicar a la classe com era la nostra revista, trets distintius, significatius, que ens cridava l'atenció,...
A la meva companya la Carol i a mi ens va tocar analitzar la revista Perspectiva Escolar. Aquesta revista és una revista anual , oberta a la participació , editada per l'associació de mestres Rosa Sensat, la editorial és Temps al Temps. Té un cost per a soci de 55 euros i per els no socis de 61 euros. La revista ens parla de la perspectiva educativa en diferents àmbits: a un hospital, a un centre de justícia juvenil, del carrer com espai educatiu i d'un centre de formació per a joves.També hi havien uns articles que feien referencia a les aules de gent gran i el rol de l'educador social. També vam trobar altres articles que feien referència a una experiència personal que en aquest cas narrava l'autor Jaume Cela, i sobre un mètode pedagògic anomenat Treva. I al final de la revista hi havia una cartellera tot recomanant tot un seguit de llibres didàctics.
Seccions fixes de la revista: monogràfic, escola, mirades, novetats i cartellera.
Vam observar que la revista era en blanc i negre excepte la portada i contraportada, tenia com a suport alguna fotografia o esquema, era sòbria. Era una revista que anàvem dirigida els educadors i professionals del món educatiu.

Altres revistes que van analitzar els meus companys van ser Cuadernos y pedagogia, Aula 2, Guix i Escola catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada